Wie zijn wij?

Sabrina

Xyliana

Hans

We zullen ons even kort voorstellen;

Wij zijn Sabrina en Hans en hebben twee dochters: Xyliana (°2006) en Amber (°1997). In 2001 is onze eerste hond Spiky, een Australian Catlle Dog, in ons leven gekomen. We zijn met hem gestart in de gehoorzaamheid en zijn daarna ook met hem beginnen flyballen. Hier is onze passie voor honden ontstaan.
In 2002 hebben wij onze eerste Border Collie gekocht, genaamd Blitzy of the Breedingbrain. Met haar is alles begonnen. Ikzelf (Sabrina) ben al sinds 2002 actief in flyball als geleider en van in 2012 ook als jurylid. Gehoorzaamheid doe ik enkel nog op recreatief niveau.
Hans is al sedert 2002 wedstrijdgericht gehoorzaamheid aan het doen en heeft éénmaal mee gedaan met de Beker van Belgie en éénmaal reserve gestaan . Ook in de flyball is hij actief bezig zowel als geleider en als jurylid. Ondertussen is Hans voor keurmeester in gehoorzaamheid bezig.
Xyliana is de jongste telg van het gezin. Zij vindt het reuze om te lopen met de hondjes en gaat af en toe mee naar een dogsurvival met Amber. Ook is zij actief in de flyball. Xyliana is ook met Meggly agility gestart, en hier kunnen ze zich beide in vinden. In 2008 hebben wij onze eigen kennel opgericht. De naam van onze kennel is Mystequalbrain. Deze naam heeft voor ons een speciale betekenis. ‘Mystequal’ betekent zwart mysterieus, net zoals ons eerste bordertje ook was. ‘Brain’ is een stukje van haar achternaam. Aangezien dit teefje voor ons eerste nestje gezorgd heeft, wouden we een naam die ons aan haar doet denken.
Ondertussen zijn wij in het bezit van 5 border collies en 2 whippets die in huishoudelijke kring zijn grootgebracht. Wij hebben maar af en toe een nestje. De gezondheid en het karakter van zowel de teef als de reu zijn voor ons heel belangrijk. Indien deze niet voldoen aan onze eisen, zullen wij ook niet verdergaan met deze lijnen. Daarom zijn onze hondjes waar wij verder mee gaan, getest op CEA, TNS en HD. De resultaten van deze testen, kan je nalezen op hun pagina.
Als jullie verdere vragen hebben, zijn jullie altijd welkom!