Big Saren Meggly 08-05-2013Meggly komt uit Nederland en is een hondje uit de schapendrijfwereld. Ze is een krachtige en pittige dame die weet wat ze wil!

We hebben er altijd van gedroomd om een hondje te nemen uit deze lijnen.Ik heb er lang over nagedacht, maar wilde ook de andere kant van de border collie ook ontdekken. De kant waar ze oorspronkelijk voor gemaakt zijn: de border collie als schapendrijver. Na meer dan 10 jaar in de hondenwereld te zitten, heb ik de sprong dan toch gewaagd. En ik heb van deze stap nog geen seconde spijt.

Ik heb met Meggly al meerdere malen ondervonden dat schapendrijven één van de moeilijkste disciplines is binnen de hondensport. Ze is van nature uit een geweldig hondje bij de schapen. Als beginnende handler verliepen de eerste lessen niet altijd even vlot, maar ondertussen begint alles zeer goed te lukken. Ondertussen hebben we in augustus 2015 onze eerste wedstrijd gelopen in beginnersklasse.

Doordat ik met Meggly voor de volle 100% in het schapendrijven wou gaan, heb ik met haar enkel een basis gehoorzaamheid gedaan. De combinatie gehoorzaamheid met schapendrijven was voor haar niet ideaal aangezien ze op de gehoorzaamheid kort bij mij moest werken. Op het schapendrijven daarentegen moest ze op afstand leren werken.

Meggly is ook actief in de flyball. Tijdens de eerste maanden op de flyball zorgde haar drijfinstict soms voor wat problemen. Maar ondertussen weet ze hier ook perfect wat er van haar verwacht word en loopt ze samen met Xyliana wedstrijden.

Xyliana is ook onlangs gestart met Agility samen met Meggly. Ook hier geeft zij het beste van zichzelf.

  • TNS: Vrijgesteld
  • CEA: Vrijgesteld
  • IGS: Vrijgesteld
  • Meggly zal niet gebruikt worden als teefje voor de fok.